Átláthatóbb címkék a műtrágyákon

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

Változott a termésnövelő anyagok engedélyezéséről, tárolásáról, forgalmazásáról és felhasználásáról szóló szabályozás – tájékoztat az Agrotrend.

A termésnövelő anyagok forgalomba hozataláról és ellenőrzéséről szóló 36/2006 (V. 18.) FVM rendelet módosításának célja, hogy a műtrágyák csomagolása, címkéje, illetve kísérőokmánya átláthatóbb módon, kevesebb, de ugyanakkor elegendő információt tartalmazzon.

Az egyszerűbb címke megkönnyíti a felhasználók eligazodását, a gyártóknak is könnyítést jelent, ellenőrzés esetén pedig a hatóság számára is elegendő információt tartalmaz, mivel a tápelemek elemi és oxidos formája egymásból egyszerűen átszámítható.

A termésnövelő anyagok engedélyezéséről, tárolásáról, forgalmazásáról és felhasználásáról szóló miniszteri rendelet módosítására azért volt szükség, mert általában túlzsúfoltak voltak a címkék és sok irreleváns információt tartalmaztak.

A továbbiakban elegendő a tápelemeket egyik formában feltüntetni, mivel egymásból átszámíthatók.

A mikroelemeket tartalmazó műtrágyák csomagolásán, címkéjén, illetve kísérőokmányán felesleges volt a tényleges szükséglet esetén történő alkalmazásra, valamint a túladagolás kerülésére vonatkozó figyelmeztető kitétel, mivel nyilvánvaló, hogy a felhasználók csak tényleges szükség esetén alkalmazzák a termésnövelő anyagot, így az erre történő figyelemfelhívás felesleges.

(Forrás: agrotrend.hu / NAK)

 
Hirdetés
Főoldal

Eseménynaptár

február 2018
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Aktuális események

Nincs esemény

Állásbörze

Nincs aktuális állásajánlat.
Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
Nyomdavilág Online

On-line felhasználók

Oldalainkat 65 vendég böngészi

Szótár

Céginformációk


Hírlevél feliratkozásFree Joomla Templates by JoomlaShine.com